У 2020 році LinkedIn продовжує лідирувати серед майданчиків з пошуку кандидатів. Згідно доповіді LinkedIn, за рік частка користувачів соціальної мережі збільшилася на 14%, а кількість рекрутерів і HR-фахівців, що використовують LinkedIn, зросла в 4,5 рази.

Як використовувати прямий пошук і відбір персоналу в LinkedIn ефективно? Ділимося прийомами та лайфхаками.

CRM для LinkedIn: автоматизуйте пошук співробітників

Якщо ви працюєте в ейчар-сфері з LinkedIn на постійній основі, то могли помітити, як багато часу займає ведення бази даних кандидатів, історії спілкування, підбірка шаблонів для листування. Виконуючи всі ці операції вручну, досить важко нічого не забути і не переплутати.

Для HR-фахівців, які регулярно працюють в LinkedIn, існують CRM-системи, які інтегруються з цією соціальною мережею. NetHunt CRM має пряму інтеграцію з LinkedIn: CRM вбудовується в соціальну мережу без додаткових налаштувань і залучення програміста.

Чим корисна нативна інтеграція LinkedIn з CRM для ейчарів? Вона дозволяє автоматизувати і спростити методи підбору персоналу в соціальній мережі.

  • Ви зберігаєте всі дані людини, яка вас цікавить, одним кліком у базі — без копіювання, передруку та записування в блокнот.
  • Ведете історію комунікації швидко і зручно: більшу частину даних CRM-система збереже за вас. Вам залишиться додати хіба що нагадування про наступний контакт.
  • Для листування з кандидатами використовуєте готові шаблони, які в будь-який час під рукою.
  • Ви завжди в курсі справ по кожному кандидату завдяки встановленим статусам.
  • Скільки б часу не минуло з останнього спілкування, ви зможете переглянути історію контактів з кожною людиною у вашій базі.
  • Передавайте справи і не бійтеся що-небудь забути, тому що вся інформація, включаючи призначені зустрічі, дзвінки, деталі переговорів вже знаходиться в CRM.

Це не повний список можливостей CRM для HR в LinkedIn, але він робить підбір персоналу в соціальній мережі простою і приємною.

Розкажіть про компанію і вакансії

Нещодавно LinkedIn провів дослідження, яке переконливо доводить важливість іміджу компанії для пошуку співробітників. Перш ніж відгукнутись на вакансію, 3 з 4 кандидатів вивчають інформацію про компанію. При цьому, майже 70% претендентів приймають рішення, виходячи з інформації про компанію в соцмережах.

Заповніть особистий профіль HR-фахівця і профіль компанії, додайте всю необхідну інформацію, включаючи вакансії, додайте своє реальне фото і зробіть привабливу обкладинку. Персоналізуйте спілкування: ведіть комунікацію з особистого профілю, а не корпоративного.

Крім прямого пошуку кандидатів, не втрачайте шанс опублікувати вакансії в релевантних групах LinkedIn.

Докладна інструкція, як заповнити профіль на LinkedIn

Використовуйте прямий пошук персоналу в LinkedIn

Прямий пошук — основний метод підбору персоналу в LinkedIn. Для цього існує розширений пошук. Ви можете шукати кандидатів по потрібних параметрах: компанії, місту, ключовим словам. Не забувайте, що більшість людей заповнюють свій профіль на англійській мові. Відповідно, для пошуку теж потрібно використовувати англійську.

Крім цього, в LinkedIn з'явилася функція пошуку за допомогою логічних операторів —  Boolean Search. Ця функція дозволяє знаходити потрібних людей по заданим критеріям: навичкам (оператор skills), заголовку (оператор headline), досвіду роботи (оператор yoe), сфері роботи (industry). Щоб використовувати Boolean Search, введіть в рядок пошуку потрібний оператор і ключове слово. Наприклад: "geo: Київ".

Менш очевидний спосіб знайти кандидата в LinkedIn —  X-Ray пошук в Google. Це теж пошук за допомогою логічних операторів. В даному випадку, пошук потрібен тільки по соц.мережі LinkedIn, тому спочатку використовуйте оператор “site": site: linkedin.com.

Після того, як ви задали умови пошуку, введіть ключові фрази, які ви хочете знайти. Якщо вам необхідна точна фраза, використовуйте подвійні лапки: "запит". Потрібно знайти сторінку з кількома ключовими фразами? Використовуйте функцію AND. Коли ви шукаєте сторінку, яка містить принаймні одну ключову фразу з декількох, використовуйте OR: "HR" OR "рекрутер". Щоб виключити сторінки, що містять певне слово, додайте запит зі знаком мінус: - рекрутер. Логічний пошук в Google має багато інших функцій.

Збирайте до 50 000 контактів на місяць через Skrapp

Що робити, якщо потрібний користувач не дав дозвіл на перегляд його контактів або ви досягли обмеження? На цей випадок є Skrapp — плагін для парсинга контактів для HR-фахівців. Встановивши плагін, використовуйте пошук LinkedIn. Наприклад, ви можете знайти людей, які працюють у певній компанії, а потім експортувати їх адреси в окремий файл за допомогою Skrapp. Безкоштовно можна експортувати до 150 адрес в місяць. Платний тариф дозволяє обробляти до 50 000 контактів щомісяця.

Пошук і підбір персоналу в LinkedIn з кожним роком підтверджує свою ефективність. Однак, технології не стоять на місці. Щоб не дати конкурентам вас обійти, використовуйте сучасні рішення для пошуку і рекрутингу в LinkedIn.

NetHunt CRM робить роботу в LinkedIn простіше і зручніше!
Спробуйте 14 днів використання безкоштовно.

Зміст