Як перейти з Bitrix24 на NetHunt CRM?

У 2020 році, згідно останнього дослідження ринку програмного забезпечення CRM в Україні, кожен третій український бізнес користувався Bitrix24. Навіть після початку повномасштабної війни доволі велика частка підприємств не відмовилася від російського софту. Причин на те декілька: складність переходу з однієї системи на іншу, небажання змінювати внутрішні процеси та впроваджувати нове програмне забезпечення. До того ж, більшість бізнесів думали про те, як аби вижити та релокувати своїх співробітників у безпечні місця.

Незалежно від того, що спонукало вас використовувати Bitrix24 для ведення справ, з 1 червня 2023 року робити це вже не вийде. Платформа буде недоступна для користувачів в Україні, а всі їхні дані будуть видалені.

Бітрікс24 припиняє роботу в Україні: Повідомлення на головній сторінці Бітрікс24

Втім, панікувати не слід. Якщо ви швидко вживете заходів, то ситуація не становитиме загрози для вашого бізнесу. Навпаки, прискорить перехід на більш надійну CRM-систему.

Зрештою, використання російської Bitrix24 для ведення українського бізнесу у 2023 році тягне за собою не лише потенційні репутаційні втрати, але і становить певну небезпеку для ваших даних. Працюючи із російською системою, ви ніколи не можете бути на 100% впевнені, хто саме має доступ до ваших даних — це особливо критично для державних установ, що використовували Бітрікс24.

Ми підготували для вас простий алгоритм дій для міграції з Bitrix24 на українську NetHunt CRM. Це надійна CRM-система для всієї команди, яка допомагає якісно структурувати базу даних, налаштувати воронку продажу, автоматизувати бізнес-процеси, спростити постановку задач та контролювати продуктивність роботи команди.

Спойлер: ми розуміємо, що перехід на нову CRM-систему (навіть таку просту у використанні як NetHunt CRM) — це стрес для бізнесу, аж надто коли впровадити програмне забезпечення потрібно у такі стислі терміни. Але правильний підхід і ретельна підготовка до міграції даних допоможуть вам перейти з Бітрікс24 на NetHunt CRM швидко, безболісно та ефективно.

Як експортувати дані з Bitrix24

Щоб вдало здійснити перенесення даних, вам потрібно вигрузити їх із системи та імпортувати до NetHunt СRM у форматі CSV (Сomma separated values — значення, які розділені комою). Стовідсотково розпочніть із експорту основних тек:

  • ‎контакти;
  • компанії;
  • угоди.

Із кожної папки окремо завантажте кожну воронку. Звертаємо вашу увагу на те, що такі теки як: «Ліди», «Задачі», «Товари», «Рахунки», «Пропозиції» також можна експортувати з Bitrix24. Однак, їх імпорт у NetHunt CRM залежитиме від вашого бізнес-кейсу.

Насамперед, слід підкреслити, експорт із Bitrix24 — доволі зручний процес завдяки тому, що ви можете самостійно обирати необхідні вам поля. Для цього перейдіть до кнопки «Список» і натисніть на значок шестерні.

Процес експорту даних із Бітрікс24

Саме тут ви можете обрати ті поля, які вам потрібно перенести до NetHunt CRM. Ми рекомендуємо залишити тільки основні дані: «Угода», «Етап угоди», «Клієнт», «Основна діяльність», «Вартість угоди», «Відповідальна особа», «Шлях клієнта».

Вибір поле для переносу даних з Бітрікс24 до NetHunt CRM

Тільки-но обрали основні дані — переходимо до експорту.

Експорт даних з Бітрікс24

Спершу вигрузіть дані до Excel або Google Sheets, щоб привести їх до належного вигляду. І вже потім — імпортуйте інформацію до NetHunt CRM. Перенести дані з Excel до Google Sheets найкраще такою комбінацією: «Копіювати — вставити».

Вигружені дані з Бітрікс24
Вигружені дані з Бітрікс24

В результаті — отримаєте «чистий» файл, який гарантовано можна імпортувати.

Збереження бази даних у форматі .csv для імпорту в CRM-систему

Як підготувати СVS-файл із даними з Бітрікс24 до імпорту в NetHunt CRM

Припустимо, що у вас дуже багато даних або вже існує готовий файл саме в CSV форматі. В такому випадку, слідуйте наступній інструкції:

Вигрузіть CSV-файл до Google Sheets:

Імпорт .csv файлу в Google Sheets

І отримаєте файл із схожим форматуванням:

Погано відформатована база даних

Далі — виділіть перший стовпчик, оберіть «Дані» і задайте команду «Розділити текст на стовпці»:

Розподіл тексту на стовпці в Google Sheets

Оберіть «Крапку з комою» як розділювач:

Розділювач: крапка з комою

І вуаля — такий тип даних вже можна скачувати та імпортувати.

Добре відформатована база даних в Google Sheets

Фінальні штрихи для успішного імпорту даних у NetHunt СRM

Перш ніж перенести деякі поля до NetHunt СRM, доведеться попрацювати над їх форматом.

У NetHunt СRM є поле «Дата», але відсутнє поле «Час» (або «Дата та час»). Відповідно, якщо вам потрібно імпортувати це поле, краще за все розділити їх на окремі стовпці.

Розділення поля дата та час

У полі «Розподілювач» натисніть «Визначити автоматично» — «Пробіл».

Розділювач: Визначати автоматично
Розділювач — пробіл

Якщо ви виконали все вірно, на екрані з'являться дві окремі колонки для «Дати» і «Часу». «Час» ви можете імпортувати як текстове поле або просто видалити.

Наступне поле — «Так / Ні» може бути імпортоване як поле «Check box» у NetHunt CRM. Але для успішного імпорту замініть значення «Так» на “True”, «Ні» на “Falsе”.

Виділіть колонку та оберіть команду «Змінити» — «Знайти й замінити».

Знайти й замінити

Виконайте наступний алгоритм дій: оберіть «Знайти так» — «Замінити True» — «Змінити всі» — «Готово». Усі значення зміняться на “True” і поле NetHunt CRM зможе присвоїти його до поля «Checkbox».

Те саме повторіть для значення «Ні» і замініть його на “False”.

Заміна "ні" на "FALSE"

Отримаєте відповідні дані для імпорту:

І останне поле «Менеджер» (або відповідальний) експортується з Bitrix24 у вигляді імені та прізвища. Для успішного імпортування замініть це поле на електронну адресу користувача у NetHunt CRM.

Вітаємо — ви готові до імпорту і вам залишається лише експортувати дані у форматі .csv.

Імпортувавши дані до NetHunt CRM, ви можете відслідковувати процес продажів у системі. На додаток, призначати відповідальних осіб за виконання того чи іншого завдання, налаштовувати автоматичні ланцюжкі дій і під’єднувати канали залучення нових клієнтів. Наприклад, соціальні мережі або телефонію.

Чому NetHunt CRM — найкраща альтернатива Bitrix24?

Щоб не марнословити, наведемо декілька істотних переваг програмного забезпечення. Радимо вам детально ознайомитися з кожним пунктом і зробити свій вибір на користь якісного, а головне — українського продукту.

Основне завдання NetHunt — бути надійним помічником для бізнесу та дати вам змогу використовувати CRM-систему на всі 100. Ми допоможемо налаштувати систему, перенести дані та підтримаємо на кожному з етапів використання системи.

NetHunt CRM може похизуватися простим та зрозумілим інтерфейсом. Організовуйте базу клієнтів, будуйте воронку продажу та автоматизуйте процеси прямо із Gmail. Все, що вам може знадобитися при роботі з системою завжди всього у декількох кліках від вас.

NetHunt CRM робить усе можливе задля того, щоб ваші дані залишалися надійно захищеними. Ви і лишень ви володієте будь-якими інформацією, яку ви додаєте до системи.

Інтеграція CRM-системи із месенджерами значно спрощує процес комунікації між бізнесом та клієнтами: для того, щоб відповісти на вхідне повідомлення з будь-якого каналу, менеджеру з продажу або підтримки клієнтів не доведеться залишати інтерфейс NetHunt CRM — усі переписки будуть доступними в єдиному вікні.

Потрібно більше деталей? Подивіться детальний перелік порівняння функцій Bitrix24 та NetHunt CRM. Якщо не знайдете відповідей на хвилюючі питання — пишіть у чат підтримки або читайте розширений гайд по переходу з Bitrix24 на NetHunt CRM.

І наостанок хочеться додати….

Для будь-якого бізнесу CRM-система — незамінний інструмент. Без неї вкрай складно вести систематизовану роботу з клієнтами, відстежувати ефективність роботи команди та підвищувати показники продажів. Сучасні компанії мають широкий вибір у рішеннях, що підійдуть саме їм за функціоналом, можливостями та бюджетом. І ми рекомендуємо підтримувати наших українських розробників та інтеграторів, а з ними — і економіку країни.

Поділитися дописом з друзями та колегами!