Розповідаємо про важливість навчання для особистого і кар’єрного зростання

Зі статті ви дізнаєтеся, чому навчання — невід’ємна складова особистого і кар’єрного поступу, яким скілам варто приділити час, як навчатися з максимальною користю і швидкістю, де знаходити актуальні знання від експертів у галузі і як перебудувати світогляд, щоб на помилках дійсно можна було навчитися.

Знання — найкраща інвестиція та ключова складова успіху

На щастя, отримати їх сьогодні неважко. На жаль, вчитися доведеться все життя.

Але чому?

Конвеєр навичок, технологій та інструментів постачає новинки щодня. Варто нам припинити рух, як ми опиняємося на дні турнірної таблиці професіоналів.

Через такі процеси, як демонетизація (перетворення раніше дорогих продуктів і послуг на дешеві чи безплатні), розвиток штучного інтелекту, впровадження інновацій у галузі освіти й охорони здоров’я, цінність товарів і послуг стрімко зменшуватиметься, а цінність умінь і навичок — навпаки.

Уже зараз можна спостерігати дефіцит фахівців із необхідними знаннями та навичками. Ця ситуація створює парадокс. Роботодавці скаржаться на брак кваліфікованих кадрів, але рівень безробіття не знижується, адже багато людей не мають необхідної освіти для доступних вакансій.

Навчання не тільки відкриває нові кар’єрні перспективи. Воно покращує роботу мозку, розширює словниковий запас, допомагає вести переговори та мислити масштабніше.

Які навички знадобляться у майбутньому?

Виходити за рамки буденності може бути приємно, але що варто вивчати, аби створити реальність, від якої не захочеться відвертати свою увагу?

За прогнозом Всесвітнього економічного форуму, опублікованим у жовтні 2020 року, до 2025 року автоматизації та штучний інтелект можуть відібрати роботу в 85 млн осіб.

Ось які скіли покращують шанси на збереження робочого місця:

  • аналітичне мислення та інноваційність;
  • активний і стратегічний підхід до навчання;
  • комплексний підхід до розв’язання проблем;
  • критичне мислення та аналітичні навички;
  • креативність, оригінальність, ініціативність
  • лідерство та соціальний вплив;
  • використання, моніторинг і контроль технологій;
  • технологічний дизайн і програмування;
  • витривалість, стресостійкість, гнучкість;
  • навички логічної аргументації, розв’язання проблем і генерації ідей.

Особливо важливий скіл успішного «фахівця майбутнього» — креативність. На думку експерта зі штучного інтелекту, Кай-Фу Лі, цю унікальну людську рису не може замінити жоден алгоритм. За його словами, творчі здібності варто розвивати всім, незалежно від спеціалізації.

Аналітики ВЕФ також зазначають, що жодному комп'ютеру поки що не під силу взяти на себе завдання лідера — надихати та вести команду. Тож якщо ви давно розмірковуєте про те, чи не стати тімлідом або проджектом, імовірно, зараз — саме час.

Креативність — це прекрасно, скажете ви, але що по хард-скілах?

Ми зібрали для вас перелік тих хард-скілів, що лишаться актуальними:

  • знання digital-інструментів;
  • вміння керувати неструктурованими даними;
  • навички проджект-менеджменту;
  • знання іноземних мов.

І хоча вимоги до набору скілів стають жорсткішими, наявність вищої освіти викреслили зі списку основних критеріїв. Роботодавці звертатимуть увагу насамперед на реальні навички, а не на дипломи.

Уже зараз альтернативою класичній освіті стають лаконічні спеціалізовані онлайн-курси. Компаній, які надають своїм працівникам можливість онлайн-навчання, побільшало в 5 разів.

Якщо вирішите прямо сьогодні почати здобувати професію майбутнього, ось дайджест курсів від Laba, які допоможуть вам бути на часі:

Нотації BPMN — курс, який допомагає візуалізувати бізнес-процеси, знаходити, що де й чому сповільнюється, та усувати «затори». В результаті оптимізації звільнюються ресурси, які згодом можна інвестувати в масштабування бізнесу.

Power BI — тут навчать не просто керувати даними, а структурувати їх у графіки й таблиці, зрозуміти які зможе будь-хто. Ви дізнаєтеся, як автоматизувати звітність й аналітику та створювати інтерактивні дашборди.

Excel для бізнесу — поки Excel залишається в кожному CV, вивчати його варто й навіть необхідно. На курсі від Laba ви здобудете скіли для мінімізації рутинних завдань і планування бюджетів.

Стратегічний маркетинг — хітовий курс на 30 навчальних годин із Тетяною Лукинюк. Виконавши 7 практичних завдань, ви проаналізуєте мікро- та макросередовище своєї компанії, розберетеся в тактиці конкурентів і навчитеся підходити до маркетингу системно.

Project Manager — курс для налаштування взаємодії зі стейкхолдерами та командою, щільно нафарширований актуальними методологіями та ефективними інструментами для підвищення ефективності роботи.

Communicative Business English — англійська, якою говорять у світі бізнесу. За 17 занять ви прокачаєте лексику ділової комунікації та підготуєтесь до real-world business contexts — від представлення себе в кроскультурних командах до презентації свого продукту чи сервісу.

Скільки часу піде на опанування навичок?

Завдяки постковідним змінам,  вчитися тепер можна не виходячи з дому, а на здобуття професії не доведеться витрачати аж 5 університетських років.

Наприклад, маркетингу, створення контенту й роботи з людьми можна навчитися за 1–2 місяці, опанувати роботу з даними та штучним інтелектом встигнете за 2–3, а от на інженерні навички й вивчення хмарних технологій закладайте 4–5 місяців.

Курси Laba тривають 5–7 тижнів, мовні курси Vocabulaba — близько 3 місяців. Але, насправді, навчання не закінчується ніколи :)

Як же провести навчальні тижні з максимальною користю і не зійти з дистанції на півдороги?

Контент-продюсер Laba, Олександра Азарова, сформувала дієві поради про те, як взяти від онлайн-навчання максимум:

1. Поставте конкретні та вимірні цілі за методкою SMART (specific, measurable, achievable, relevant, time-bound)

Якщо ціль буде надто розмитою — ви не зрозумієте, чи є прогрес.

Ось, які питання варто поставити собі під час постановки цілі:

  • Specific: «чого саме я хочу?»
  • Measurable: «як я вимірюватиму результат?»
  • Achievable: «це взагалі можливо?»
  • Relevant: «а чи досі це актуально для мене?»
  • Time-bound: «який дедлайн я собі ставлю?»

Приклад: «За час проходження курсу я хочу підготувати кейс, який додам до свого резюме бренд-менеджера, адже досі хочу розвиватися в маркетингу. Мої колеги проходили попередній потік цього курсу й поповнили портфоліо щонайменше одним кейсом. Я хочу закінчити курс до кінця цього року.»

2. Закрийте важливі таски до початку курсу

Без цього ви ризикуєте закинути навчання просто тому, що не встигаєте ним займатися.

3. Забезпечте собі навчальну атмосферу

Так, у рекламі курсів часто кажуть, що вчитись онлайн можна хоч із метро. Але краще все ж таки підготувати зручне місце і створити сприятливу атмосферу.

4. Підготуйте плейліст для навчання

Музика усуває відчуття втоми від поглинання нової інформації та допомагає запам’ятати деталі уроку, адже тепер вони асоціюватимуться з певним моментом треку.

5. Познайомтеся з викладачами та учасниками курсу

Ви можете знайти не лише колег-однодумців, але й менторів. Придивляйтеся до студентів, досвід яких вам цікавий. Знайомтеся з ними та не втрачайте зв’язку після курсу. Нетворкінг — джерело можливостей.

6. Беріть участь в обговореннях та ставте запитання

Під час дискусій ви активізуєте процес поглинання матеріалу.

7. Винагороджуйте себе за проміжні досягнення

Діліть довгострокові та короткострокові цілі на підцілі. Кожен етап розділіть на підетапи, додайте елементи гейміфікації та придумайте приємні нагороди для себе.

Приклад: диплом про успішне проходження курсу — мінівідпустка за містом.

8. Зробіть навчання на курсі частиною рутини

Інтегруйте навчання у свій спосіб життя. Створюйте рутину та ритуали.
Приклад: переглядайте запис наступного ранку після трансляції.

9. Робіть усі домашні завдання

Завдання на курсах зазвичай побудовані так, щоб ви поетапно рухалися до цільових навичок.

10. Отримуйте та давайте зворотний зв'язок

Фідбек лектора допоможе побачити те, на що ви самі не звернули б увагу. Обговорюйте нову інформацію та виконання домашніх завдань зі студентами курсу.

11. Дозволяйте собі помилятися

Ви прийшли на курс, щоб отримувати знання та досвід, а не для того, щоб з першого разу робити все бездоганно. Не докоряйте собі за помилки або за те, що поки не все зрозуміло, а якісь теми — взагалі темний ліс у тумані.

Новий рівень — новий майндсет. Новий майндсет — новий рівень

Є спосіб глобально покращити свої результати: сформувати особливе ставлення до навчання й роботи, яке називають світоглядом зростання.

Growth mindset (або світогляд зростання) — психологічна концепція, розроблена психологинею Керол Двек та її колегами. Світогляд зростання зазвичай протиставляється фіксованому світогляді (fixed mindset).

У парадигмі фіксованого світогляду ми вважаємо свої здібності й таланти сталими величинами: вони або є, або їх немає, і з цим нічого не поробиш. Однак у рамках growth mindset знання, вміння та навички здобуваються і розвиваються, а не просто «лежать» у голові від народження.

Чому ми взагалі говоримо про growth mindset? Стаття в журналі Nature, присвячена експерименту в американських школах, пропонує метафору: опановуючи світогляд зростання, ми починаємо ставитися до мозку як до м'яза. Стикаючись із різними навчальними досвідами, він стає «сильнішим» і «розумнішим».

Дослідження показало, що заняття, спрямовані на розвиток growth mindset, допомогли учням середньої школи (які до того мали низькі академічні досягнення) покращити оцінки й наполегливіше ставитися до навчання.

До чого ж тут помилки?

Однією зі складових світогляду зростання є ставлення до помилок як до можливостей для самовдосконалення. Погляд на помилку як на подарунок дозволяє вийти з чорно-білої парадигми провалів та успіхів, тріумфів і катастроф. Називаючи помилку можливістю, ми стаємо менш вразливими, швидше відновлюємось після так званих невдач і зменшуємо кількість потенційних помилок у майбутньому.

Окрім того, світогляд зростання закликає перенести фокус з пункту призначення на процес, а похвалу результату замінити на похвалу зусиль.

Доктор Марлен Тромп, президент Університету штату Айдахо в місті Бойсе, вважає, що світогляд зростання здатний:

  • збільшити спроможність мозку реагувати на складні завдання, зміцнюючи навичку їхнього розв'язання з кожною новою спробою;
  • зробити вас стійкими перед невдачами, з якими ви зіткнетеся під час навчання (людина, яка розвиває установку зростання у своїй свідомості, бачитиме в промахах цінний досвід);
  • змусити вас сприймати кожне зусилля як шлях до майстерності;
  • надихнути вас слухати критику оточення та розцінювати її як можливість розвиватися.

Таким чином, у перспективі growth mindset справжня ціль — це не досконалість, а рух уперед. А він ніколи не закінчується — як і навчання.

Підсумуємо

Тепер ви знаєте, чому знання варто приймати щоденно, як вітаміни. Ми розповіли, які хард- і софт-скіли роблять людей кориснішими за роботів, чому правильна постановка цілей — запорука успіху і як переналаштувати мислення, щоби насолоджуватись не тільки в момент отримання диплому, але і в процесі навчання.

Зміст