Email-розсилка здатна на більше, ніж просто повідомляти новини. Дизайн листа створює настрій, формує враження про компанію, впливає на лояльність клієнтів і конверсію.

Створювати привабливі та сучасні розсилки найпростіше в конструкторі емейл листів. Розповідаємо, що це таке, як вибрати конструктор листів і які з сервісів розглянути в першу чергу.

Що таке конструктор email листів

Html-конструктор листів — це інструмент для створення шаблонів електронної пошти, які потім можна використовувати в емейл-кампаніях. Практично всі розсилки з барвистими банерами, які щодня приходять на пошту, створені за допомогою html-шаблонів. Якщо ви раніше не створювали листи в конструкторі, ось кілька причин, щоб спробувати:

  • Економія часу. Навіть якщо хтось із співробітників відмінно володіє html, оформлення листа вручну займе дуже багато часу. Конструктор email розсилок дозволяє створювати шаблони швидше та без зайвих зусиль.
  • Готові дизайни. Використовуючи конструктор email листів, не доведеться придумувати дизайн, оскільки готові шаблони створені професійними дизайнерами. Достатньо змінити дизайн під свої потреби.
  • Сумісність з більшістю email-клієнтів гарантує, що лист буде виглядати однаково у кожного одержувача, і всі елементи дизайну відобразяться коректно.
  • Зручна спільна робота. Багато конструкторів листів онлайн дають можливість спільного редагування, завдяки чому в створенні дизайну може брати участь вся команда.
  • Легкий доступ. Іще одна перевага онлайн-конструктора листів — це те, що створені дизайни зберігаються в хмарі. Не потрібно чекати, поки колеги відправлять файли — доступ до них можливий у будь-який час і з будь-якого пристрою.

Як обрати конструктор html листів

Конструктор email листів — дуже популярний сервіс. Існує великий вибір програм з різним функціоналом і на будь-який бюджет. Які функції найбільш важливі при виборі конструктора листів для розсилки?

Достатня бібліотека готових шаблонів

Є прості безкоштовні онлайн-конструктори html листів, які містять невелику кількість дизайнів. Є сервіси з тисячами шаблонів. Якщо варіантів занадто мало, ймовірно, буде складно знайти відповідний дизайн. З іншого боку, оплачуючи дорогий конструктор з величезною кількістю шаблонів, компанії часто використовують лише кілька з них. Гарне рішення — підібрати сервіс, де шаблонів досить багато, але не занадто. До речі, CRM-система NetHunt дозволяє зберігати від 10 та більше готових шаблонів і безкоштовно розсилати необмежену кількість листів через Gmail.

Вбудований редактор зображень

Звичайно, можна обійтися і без цієї функції, оскільки існує багато сторонніх редакторів зображень. Але практика показує, що можливість редагувати зображення в конструкторі email-листів — це зручно і заощаджує час.

Швидкий попередній перегляд

Перш ніж використовувати шаблон в емейл-кампанії, необхідно переконатися, що він коректно відобразиться у одержувачів. Для цього в конструкторі html-листів потрібна функція попереднього перегляду.

Сумісність з поштовими клієнтами

Перед тим, як вибрати конструктор листів для розсилки, переконайтеся, що його шаблони сумісні з усіма основними поштовими клієнтами.

Інтеграція з сервісом розсилки

Інтеграція конструктора email-шаблонів з сервісом розсилки — важлива функція для зручності роботи та економії часу.

Простий і зрозумілий інтерфейс

Щоб програмою можна було легко користуватися, вибирайте конструктор email розсилок зі зрозумілим управлінням. Також рекомендуємо переконатися, що візуальний редактор не зависає, працює швидко і без помилок.

Спільне редагування

Ця функція стає все більш актуальною, особливо при переході багатьох компаній на дистанційну роботу. Спільне редагування дозволяє одночасно працювати над шаблоном декільком співробітникам і бачити зміни в реальному часі.

5 найкращих конструкторів HTML-шаблонів емейл листів у 2023 році

Перш ніж зупинити свій вибір на одному з конструкторів листів, розгляньте лідерів ринку. Вони заслужили свою популярність завдяки тому, що змогли задовольнити потреби багатьох компаній.

1. Stripo

Це русифікований конструктор email-шаблонів, редактор якого нагадує WordPress. Листи створюються зі стандартних модулів, управління просте та зрозуміле. Stripo має пряму інтеграцію з безліччю сервісів емейл розсилок, а також базовий безкоштовний тариф. Одна з фішок цього конструктора шаблонів — можливість здійснити гейміфікацію зображення.

2. Mailchimp

Багато років Mailchimp залишається одним з найвідоміших онлайн конструкторів html листів: 23% маркетологів по всьому світу використовують саме цей сервіс. У Mailchimp порівняно небагато шаблонів, але просте управління. Крім того, він дозволяє завантажувати і редагувати сторонні шаблони листів, які можна скачати в інтернеті. Конструктор шаблонів email — це одна з функцій Mailchimp, оскільки в першу чергу він є сервісом розсилки.

3. Canva

Якщо ви шукаєте безкоштовний онлайн конструктор html листів, придивіться до Canva. Це багатофункціональний сервіс створення дизайнів для різних цілей: банерів, візиток, флаєрів, презентацій і багато чого іншого. Є і конструктор email-шаблонів. Переваги Canva — це великий вибір безкоштовних шаблонів та елементів (платні, що сподобалися, можна купувати окремо), чудове управління, вбудований редактор зображень, широкий функціонал (включаючи анімацію), спільне редагування, російськомовний інтерфейс і гнучкі тарифи. Базовий тариф — безкоштовний.

4. BEE Free

Творці цього сервісу назвали його Best Email Editor і не перебільшили. Це безкоштовний онлайн конструктор html листів з можливістю покупки pro-версії. Він містить понад 500 адаптивних шаблонів листів, редактор зображень, можливість управляти відображенням елементів дизайну в залежності від розміру екрана одержувача. Підтримує інтеграцію з MailChimp і Gmail. З недоліків: відсутність російськомовного інтерфейсу і можливості зберігати створені шаблони в хмарі.

5. Chamaileon

Цей конструктор email розсилок включає велику кількість шаблонів листів на будь-який смак і сумісний з усіма можливими поштовими клієнтами. Користувач може створювати власні блоки або використовувати установлені попередньо, управляти відображенням елементів в залежності від розміру екрана та попередньо переглядати результат. Серед інших функцій — вбудований редактор зображень, спільне редагування, інтеграція через Zapier. При виборі конструктора шаблонів листів не забудьте про тестування і переконайтеся, що сервіс відповідає вашим вимогам. Більшість конструкторів email листів пропонують безкоштовний пробний період. А деякі дозволяють створювати шаблони одразу, навіть без реєстрації.

Зміст