У 2020 році, згідно останнього дослідження ринку програмного забезпечення CRM в Україні, кожен третій український бізнес користувався Bitrix24. Навіть після початку повномасштабної війни доволі велика частка підприємств не відмовилася від російського софту. Причин на те декілька: складність переходу з однієї системи на іншу, небажання змінювати внутрішні процеси та впроваджувати нове програмне забезпечення. До того ж, більшість бізнесів думали про те, як аби вижити та релокувати своїх співробітників у безпечні місця.

Незалежно від того, що спонукало вас використовувати Bitrix24 для ведення справ, з 1 червня 2023 року робити це вже не вийде. Платформа буде недоступна для користувачів в Україні, а всі їхні дані будуть видалені.

Бітрікс24 припиняє роботу в Україні: Повідомлення на головній сторінці Бітрікс24
Бітрікс24 припиняє роботу в Україні: Повідомлення на головній сторінці Бітрікс24

Втім, панікувати не слід. Якщо ви швидко вживете заходів, то ситуація не становитиме загрози для вашого бізнесу. Навпаки, прискорить перехід на більш надійну CRM-систему.

Зрештою, використання російської Bitrix24 для ведення українського бізнесу у 2023 році тягне за собою не лише потенційні репутаційні втрати, але і становить певну небезпеку для ваших даних. Працюючи із російською системою, ви ніколи не можете бути на 100% впевнені, хто саме має доступ до ваших даних — це особливо критично для державних установ, що використовували Бітрікс24.

Ми підготували для вас простий алгоритм дій для міграції з Bitrix24 на українську NetHunt CRM. Це надійна CRM-система для всієї команди, яка допомагає якісно структурувати базу даних, налаштувати воронку продажу, автоматизувати бізнес-процеси, спростити постановку задач та контролювати продуктивність роботи команди.

Спойлер: ми розуміємо, що перехід на нову CRM-систему (навіть таку просту у використанні як NetHunt CRM) — це стрес для бізнесу, аж надто коли впровадити програмне забезпечення потрібно у такі стислі терміни. Але правильний підхід і ретельна підготовка до міграції даних допоможуть вам перейти з Бітрікс24 на NetHunt CRM швидко, безболісно та ефективно.

Як експортувати дані з Bitrix24

Щоб вдало здійснити перенесення даних, вам потрібно вигрузити їх із системи та імпортувати до NetHunt СRM у форматі CSV (Сomma separated values — значення, які розділені комою). Стовідсотково розпочніть із експорту основних тек:

  • ‎контакти;
  • компанії;
  • угоди.

Із кожної папки окремо завантажте кожну воронку. Звертаємо вашу увагу на те, що такі теки як: «Ліди», «Задачі», «Товари», «Рахунки», «Пропозиції» також можна експортувати з Bitrix24. Однак, їх імпорт у NetHunt CRM залежитиме від вашого бізнес-кейсу.

Насамперед, слід підкреслити, експорт із Bitrix24 — доволі зручний процес завдяки тому, що ви можете самостійно обирати необхідні вам поля. Для цього перейдіть до кнопки «Список» і натисніть на значок шестерні.

Процес експорту даних із Бітрікс24
Процес експорту даних із Бітрікс24

Саме тут ви можете обрати ті поля, які вам потрібно перенести до NetHunt CRM. Ми рекомендуємо залишити тільки основні дані: «Угода», «Етап угоди», «Клієнт», «Основна діяльність», «Вартість угоди», «Відповідальна особа», «Шлях клієнта».

Вибір поле для переносу даних з Бітрікс24 до NetHunt CRM
Вибір поле для переносу даних з Бітрікс24 до NetHunt CRM

Тільки-но обрали основні дані — переходимо до експорту.

Експорт даних з Бітрікс24
Експорт даних з Бітрікс24

Спершу вигрузіть дані до Excel або Google Sheets, щоб привести їх до належного вигляду. І вже потім — імпортуйте інформацію до NetHunt CRM. Перенести дані з Excel до Google Sheets найкраще такою комбінацією: «Копіювати — вставити».

Вигружені дані з Бітрікс24
Вигружені дані з Бітрікс24
Вигружені дані з Бітрікс24
Вигружені дані з Бітрікс24

В результаті — отримаєте «чистий» файл, який гарантовано можна імпортувати.

Збереження бази даних у форматі .csv для імпорту в CRM-систему
Збереження бази даних у форматі .csv для імпорту в CRM-систему

Як підготувати СVS-файл із даними з Бітрікс24 до імпорту в NetHunt CRM

Припустимо, що у вас дуже багато даних або вже існує готовий файл саме в CSV форматі. В такому випадку, слідуйте наступній інструкції:

Вигрузіть CSV-файл до Google Sheets:

Імпорт .csv файлу в Google Sheets
Імпорт .csv файлу в Google Sheets

І отримаєте файл із схожим форматуванням:

Погано відформатована база даних
Погано відформатована база даних

Далі — виділіть перший стовпчик, оберіть «Дані» і задайте команду «Розділити текст на стовпці»:

Розподіл тексту на стовпці в Google Sheets
Розподіл тексту на стовпці в Google Sheets

Оберіть «Крапку з комою» як розділювач:

Розділювач: крапка з комою
Розділювач: крапка з комою

І вуаля — такий тип даних вже можна скачувати та імпортувати.

Добре відформатована база даних в Google Sheets
Добре відформатована база даних в Google Sheets

Фінальні штрихи для успішного імпорту даних у NetHunt СRM

Перш ніж перенести деякі поля до NetHunt СRM, доведеться попрацювати над їх форматом.

У NetHunt СRM є поле «Дата», але відсутнє поле «Час» (або «Дата та час»). Відповідно, якщо вам потрібно імпортувати це поле, краще за все розділити їх на окремі стовпці.

Розділення поля дата та час
Розділення поля дата та час

У полі «Розподілювач» натисніть «Визначити автоматично» — «Пробіл».

Розділювач: Визначати автоматично
Розподілювач — пробіл
Розділювач — пробіл

Якщо ви виконали все вірно, на екрані з'являться дві окремі колонки для «Дати» і «Часу». «Час» ви можете імпортувати як текстове поле або просто видалити.

Наступне поле — «Так / Ні» може бути імпортоване як поле «Check box» у NetHunt CRM. Але для успішного імпорту замініть значення «Так» на “True”, «Ні» на “Falsе”.

Виділіть колонку та оберіть команду «Змінити» — «Знайти й замінити».

Знайти й замінити
Знайти й замінити

Виконайте наступний алгоритм дій: оберіть «Знайти так» — «Замінити True» — «Змінити всі» — «Готово». Усі значення зміняться на “True” і поле NetHunt CRM зможе присвоїти його до поля «Checkbox».

Те саме повторіть для значення «Ні» і замініть його на “False”.

Заміна "ні" на "FALSE"
Заміна "ні" на "FALSE"

Отримаєте відповідні дані для імпорту:

І останне поле «Менеджер» (або відповідальний) експортується з Bitrix24 у вигляді імені та прізвища. Для успішного імпортування замініть це поле на електронну адресу користувача у NetHunt CRM.

Вітаємо — ви готові до імпорту і вам залишається лише експортувати дані у форматі .csv.

Імпортувавши дані до NetHunt CRM, ви можете відслідковувати процес продажів у системі. На додаток, призначати відповідальних осіб за виконання того чи іншого завдання, налаштовувати автоматичні ланцюжкі дій і під’єднувати канали залучення нових клієнтів. Наприклад, соціальні мережі або телефонію.

Чому NetHunt CRM — найкраща альтернатива Bitrix24?

Щоб не марнословити, наведемо декілька істотних переваг програмного забезпечення. Радимо вам детально ознайомитися з кожним пунктом і зробити свій вибір на користь якісного, а головне — українського продукту.

Основне завдання NetHunt — бути надійним помічником для бізнесу та дати вам змогу використовувати CRM-систему на всі 100. Ми допоможемо налаштувати систему, перенести дані та підтримаємо на кожному з етапів використання системи.

NetHunt CRM може похизуватися простим та зрозумілим інтерфейсом. Організовуйте базу клієнтів, будуйте воронку продажу та автоматизуйте процеси прямо із Gmail. Все, що вам може знадобитися при роботі з системою завжди всього у декількох кліках від вас.

NetHunt CRM робить усе можливе задля того, щоб ваші дані залишалися надійно захищеними. Ви і лишень ви володієте будь-якими інформацією, яку ви додаєте до системи.

Інтеграція CRM-системи із месенджерами значно спрощує процес комунікації між бізнесом та клієнтами: для того, щоб відповісти на вхідне повідомлення з будь-якого каналу, менеджеру з продажу або підтримки клієнтів не доведеться залишати інтерфейс NetHunt CRM — усі переписки будуть доступними в єдиному вікні.

Потрібно більше деталей? Подивіться детальний перелік порівняння функцій Bitrix24 та NetHunt CRM. Якщо не знайдете відповідей на хвилюючі питання — пишіть у чат підтримки або читайте розширений гайд по переходу з Bitrix24 на NetHunt CRM.

І наостанок хочеться додати….

Для будь-якого бізнесу CRM-система — незамінний інструмент. Без неї вкрай складно вести систематизовану роботу з клієнтами, відстежувати ефективність роботи команди та підвищувати показники продажів. Сучасні компанії мають широкий вибір у рішеннях, що підійдуть саме їм за функціоналом, можливостями та бюджетом. І ми рекомендуємо підтримувати наших українських розробників та інтеграторів, а з ними — і економіку країни.

Зміст