Як створити веб-форму для сайту безкоштовно? Чимало конструкторів пропонують таку можливість, але функціонал безкоштовних тарифів дуже обмежений. Знайти повністю безкоштовний конструктор веб-форм з достатніми функціями непросто. Ми спробували вирішити цю задачу за вас і склали огляд 3-х конструкторів форм для сайту, які можна використовувати безкоштовно.Про те, якою має бути ефективна веб-форма, читайте у цій статті.

1. Google Форми

Google Форми — це мінімально функціональний, зате повністю безкоштовний конструктор форм для сайту.

Функції

За допомогою Google Forms можна створювати форми заявок, опитування, тести, голосування. Можливостей кастомізації небагато, але цілком достатньо. Редактор форм для сайту від Google має кілька типів полів (текст, дата, час, випадаючий список та ін.), дозволяє задавати необмежену кількість питань.

Варіанти дизайну обмежені: можна вибрати шрифт і колір форми з декількох варіантів, а також завантажити зображення або відео.

Трохи розширити функціонал допоможуть доповнення для Google форм.

Зручність

Цей конструктор веб-форм гранично простий в управлінні. Будь-якому користувачеві комп'ютера буде інтуїтивно зрозуміло, як створити форму для сайту безкоштовно у цьому редакторі. Після налаштування форму можна переглянути і перевірити перед публікацією на сайті.

Мобільна версія

Форми, створені в конструкторі від Google, добре адаптуються до екранів різних розмірів і працюють без помилок.

Вартість

Google Forms — це повністю безкоштовний редактор веб-форм.

Google Forms

2. Веб-форми від NetHunt

Повністю безкоштовних сервісів для створення веб-форм дуже мало.

Тому команда NetHunt вирішила заповнити цей дефіцит і випустила свій конструктор форм.

Без реєстрації

Конструктор форм для сайту від NetHunt не вимагає реєстрації, тому до роботи можна приступити відразу ж.

Простота

Конструктор призначений для єдиної мети — створити веб-форму. Він не вимагає часу на вивчення, оскільки управління інтуїтивно зрозуміле. Дані із заповнених користувачами форм можна переглянути на окремій сторінці редактора.

Кастомізація

Редактор форм NetHunt дозволяє вибрати різні типи полів, кольорове оформлення. Ви також можете використовувати різні варіанти розміщення веб-форми: її можна відправити у вигляді посилання, вбудувати в сторінку сайту або зробити у вигляді спливаючого вікна.

Функціонал

Безкоштовний редактор форм від NetHunt пропонує готові шаблони стандартних веб-форм з можливістю їхнього редагування або створення власної форми з нуля. На відміну від тих же Google Форм, цей конструктор має великий вибір полів, що дозволяє створювати індивідуальні рішення.

Управління

Створити форму для сайту онлайн максимально просто. Зліва на панелі розміщується меню полів, які можна додати в форму, перетягнувши їх мишкою. Далі потрібно задати текст для кожного з полів форми. Після цього можна вибрати дизайн форми та її оформлення. Ось і все: форма готова!

Щоб додати форму на сайт безкоштовно, достатньо скопіювати фрагмент коду та вставити його в потрібне місце на сторінці.

Ціна

Конструктор від NetHunt дозволяє зробити веб-форму абсолютно безкоштовно і без обмежень у функціоналі.

Веб-форми від NetHunt

3. JotForm

Хоча JotForm має обмежений функціонал на безкоштовному тарифі, він включений у рейтинг завдяки величезній кількості шаблонів веб-форм.

Просте управління

JotForm — це першопроходець на ринку конструкторів форм. За роки роботи розробники здобули достатній досвід, щоб JotForm заслужено отримав звання «Найпростіший конструктор форм для сайту». Створити веб-форму безкоштовно в JotForm дійсно просто і він чудово підійде для новачків.

Бібліотека шаблонів

Шаблони веб-форм в конструкторі розсортовані по категоріях, кожна з яких включає кілька сотень варіантів дизайну. Кожен шаблон вже передбачає готові поля, так що при бажанні його можна не редагувати, а відразу використовувати для свого сайту.

Кастомізація форм

Само собою, що форми в конструкторі можна налаштовувати під себе, але JotForm пропонує особливо широкі можливості для цього. Для кожного шаблону можна вибирати тему оформлення, міняти поля, завантажувати зображення і додавати інший контент.

Інтеграції

Форми JotForm інтегруються з Dropbox, Paypal, Google Sheets, MailChimp та іншими сервісами. В цілому, цей редактор форм для сайту підтримує пряму інтеграцію з більш ніж 100 сервісами.

Можливості безкоштовного тарифу

JotForm дозволяє використовувати конструктор веб-форм безкоштовно, але з деякими обмеженнями. Проте, цього цілком достатньо для малого бізнесу: одночасно можна використовувати до 5-ти форм і отримувати до 100 заявок на місяць.

JotForm

Висновки

Самостійно створити форму для сайту, не звертаючись до програміста і не вникаючи в технічні деталі — це реально. Однак більшість сервісів мають досить високі тарифи. У той же час, є прості, функціональні та повністю безкоштовні редактори веб-форм, можливостей яких цілком достатньо для потреб невеликої компанії.

Якщо ви шукаєте незвичайний дизайн форми і не плануєте отримувати більше 100 заявок на місяць, використовуйте JotForm.

Якщо необхідно створення форм з мобільного і максимально простий інтерфейс редактора, підійдуть Google Форми.

Конструктор веб-форм від NetHunt відрізняється найшвидшим створенням форм за рахунок відсутності реєстрації і набором готових стандартних форм.

Зміст